• Nieuwbouw Nieuwbouw Nieuwbouw

Afgeronde projecten

MALIE RESIDENTIE 8 LUXUEUZE APPARTEMENTEN IN VOORMALIG RIJKSMONUMENTAAL KANTOORPAND AAN DE MALIEBAAN

Klassiek wonen in luxe wordt nu realiteit in een monumentaal pand aan de Utrechtse Maliebaan. Het gebouw uit 1877 wordt getransformeerd naar acht luxueuze appartementen waarbij comfort, veiligheid, privacy en duurzaamheid voorop staan. De indrukwekkende voorgevel blijft bestaan, terwijl de achterzijde een lichte uitstraling krijgt door de glazen puien en buitenruimten. Alle appartementen krijgen een privé parkeerplaats en berging op het achtergelegen besloten binnenterrein, dat is aangelegd met veel groen. De appartementen beschikken over een ruim balkon of een eigen tuin op de begane grond. Op deze unieke locatie kunt u van de rust genieten midden in de stad en centraal in het land!

Oorspronkelijk bestond het gebouw uit drie neoclassicistische herenhuizen uit 1877. Door de gevelverdeling, de authentieke entree van het middendeel van het gebouw en de gewelfjukken zijn de drie geveldelen nog steeds herkenbaar. Aan het grote besloten binnenterrein aan de achterzijde van het gebouw is te zien dat het pand van oorsprong gesitueerd is op een groot perceel dat helemaal doorloopt tot aan de oude spoorlijn. De spoorlijn is niet meer in gebruik, behalve voor een dagelijks treinritje naar het nabijgelegen Spoorwegmuseum.

Ontwikkelaar Ormix Maliebaan B.V.
Bouw en Transformatie Van der Grift Aannemingsbedrijf B.V.THE NEW U – 29 APPARTEMENTEN EN 7 STADSVILLA’S UTRECHT

In 2020 mochten wij voor VORM het prachtige project The New U verkopen. Het project omvat een kleinschalig en luxe appartementencomplex met 28 appartementen en 7 stadsvilla’s met stadstuin in hartje centrum aan de Vrouwjuttenhof, op voormalige grond van Stichting Altrecht. Het nieuwbouwproject maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling, waarbij een museumhotel wordt gerealiseerd aan de Lange Nieuwstraat en het Nijntje Museum wordt uitgebreid. Daarbij wordt er een besloten stadspark toegevoegd aan het openbaar gebied.

De locatie en de woningdiversiteit maakt het plan uniek en creëert een mix van nieuwbouw in een volwassen levendige woonomgeving. De luxe appartementen en stadsvilla’s in The New U worden tot in de puntjes afgewerkt en zijn van alle gemakken voorzien. Extra energiezuinig en uiteraard gasloos. Dit betekent dus niet alleen romantisch wonen, maar ook wonen volgens de nieuwste kwaliteitsstandaard. Onder het appartementengebouw is een parkeergarage gerealiseerd, waarin ook de bewoners van de stadsvilla’s een parkeerplaats konden kopen. 

Het project is succesvol verkocht en is momenteel in aanbouw, met een opleveringsprognose in het derde kwartaal van 2022. 

Ontwikkelaar: VORM, 

Bouw en realisatie: Plegt-Vos


OOGLIJDERSGASTHUIS – 55 WONINGEN IN EEN MONUMENTAAL OUD-OOGZIEKENHUIS

In het voormalige oogziekenhuis en rijksmonument aan de F.C. Dondersstraat in Utrecht Oost zijn 34 appartementen gerealiseerd, met daarbij 4 beletagewoningen, 6 nieuwbouwappartementen, 11 herenhuizen en een twee-laagse ondergrondse parkeergarage. Het oudste deel van het monument is uit 1895, in 1938 is een deel aangebouwd in de herkenbare jaren ’30 stijl, tevens monumentaal. Op dit moment zijn 49 woningen opgeleverd en bewoond, de laatste 6 appartementen worden nu afgebouwd en verkocht.

Ontwikkeklaar: Driestar
Bouw en transformatie: Plegt-Vos


Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie